Begeleiding

Bij EigenWijs HB staat de persoon centraal. Vanuit een open en onderzoekende houding ontmoeten we elkaar en gaan we samen op ontdekking uit. We staren ons niet blind op vaste protocollen, maar hanteren een cliëntgerichte benadering, waarbij we ook kijken naar het systeem om de persoon als geheel. We bieden ondersteuning aan mensen in hun proces van zelf-ontdekking en -ontwikkeling, waarbij ze leren hun uitdagingen de baas te zijn en hun talenten tot hun recht te laten komen.

Therapie: de eclectische benadering

Hulpverlening bij mensen met een hoog ontwikkelingspotentieel vraagt om een afwisselende en dynamische vorm van hulpverlening, waarbij verschillende therapie-stijlen kunnen worden toegepast. Deze eclectische stijl van hulpverlening creëert ruimte. Ruimte om te sparren, delen, voelen, loslaten, leren en groeien. In een veilige omgeving gaan we met onze cliënten aan de slag met hun hulpvraag.

Talentontwikkeling

Hoog ontwikkelingspotentieel is geen garantie tot succes. Het woord potentieel betekent ‘capaciteit‘, maar tegelijkertijd ook ‘eventueel‘. Hoogbegaafd zijn betekent niet dat bepaalde talenten automatisch tot hun recht komen. Bij EigenWijs HB ondersteunen we mensen in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten om zo het maximale uit zichzelf te kunnen halen.

Ouderbegeleiding

Veel ouders van hoogbegaafde kinderen raken overweldigd in de opvoeding van een hoogbegaafd kind. Op verschillende vlakken komt er veel bij kijken. Hoe ga je om met bepaalde gedragingen van je kind, de interacties binnen het gezin, het contact met school en de samenwerking hierin, etc.
Vanuit EigenWijs HB bieden we praktische ondersteuning en handvatten gericht op zowel de opvoeding, het gezin en jezelf als ouder.

In overleg stellen we een plan op, gericht op de persoonlijke situatie, waarbij tussentijds bijsturen altijd mogelijk is.

Ga naar onze contactpagina voor vragen, meer informatie of een afspraak maken.